maanantai 30. tammikuuta 2012

Katsojapalautetta Mikkelistä

(1)
Kiitos vielä esityksestä. Se oli taitava, älykäs ja ajateltu työ. Todella mahtava porukka teillä!

*
(2)
Mä jäin miettii Radixin loppua, että mitä vittua se muka oli?

Siin vaiheessa kun oli soitettu se "ajan henki" -biisi ja laitettu kamat kasaan, mä olin todella vaikuttunut, että huh mikä lopetus ja että vau, aika radikaalia, samalla tykityksellä loppuun saakka, hengästyttää. Mutta sitten tilanne meni eteenpäin ja alkoi seuraava kohtaus. Hengitys tasaantui, näyttämölle tuli parvi. Huomasin, että mun ajatukset oli välittömästi ja jotenkin tosi ihmeellisen mielyttävällä tavalla jossain kaukana ja että koko jutun ajan takonut tempo laski. Mutta, MUTTA, sitten alkoi se käsittämätön osa. Mä provosoiduin siitä ihan todella paljon siihen nähden, että lähtökohtaisesti katsojana oli 150 prosenttisesti esityksen puolella. Musaa, tanssia, hengausta, jännitteen purkamista, tilanteen hajoittamista, "tää esitys loppuu nyt". Mä koetin sulatella ja ymmärtää, mikä siinä lopetuksessa mua kaikkein eniten vitutti ja tulin tällasiin tuloksiin:

Yks. Tapahtu sulkeutuminen. Että katsojat suljettiin jonkin ulkopuolelle. En tiiä, oliko se tarjoituskin, mutta jos oli, niin se myös edesauttoi sitä että...

Kaks. ...vedettiin mattoa omien jalkojen alta. Joku sellainen todellisuuden ja näyttämöllä tapahtuneen todellisuuden raja. Että "no hei, tää oli vaan tällänen esitys, me mennään myös kattoo nyt sitä sinkkuelämää tai sit dokaa tai jonnekin, voitteko jo pliis lähtee?".

Joku Radixin lopetuksesta jäi kyllä helisemään. Jos sen oli tarkoitus jäädä helisemään, se helinä tuntui tarpeettomalta tai perusteettomalta.

Voi toki myös olla, että se on jokin omaan "ooo, en tiedä oonko helsinkiläinen vai kajaanilainen vai mikä" -kelaan liittyvä juttu. Et on yksilö ja monta parvea. Perussettiä.

Sit jäin miettimään myös ekan puoliskon loppua. Se oli musta upea. Nerokas. Hieno. Herkkä. Upee. Ahdistavakin. Vähän itkettävä. Mutta upea. Peki on myös mun idoli.

*
(3)
Kyllä oli Eino puristanut nuorista parhainta näyttämölle. Mahtava työnäyte. Kyllä kelpasi olla katsomossa. Olin ylpeä entisenä kajaanilaisena.

*
(4)
Tykkäsin välillä ihan vitusti. Ihan vitusti. Sillä tavalla että en muista koska olisin viimeksi tykännyt niin. Sitten oli kohtia, joista en niin tykännyt, tai jotka menivät ohi. Osin varmaan siksi, että materiaalia oli niin paljon. Kaikkea ei vaan ehdi pureskella. En sano että liikaa, mutta paljon. Kuitenkin jotenkin hämmentävällä tavalla onnistuitte pitämään esityksen sellaisessa muodossa ja sykkeessä, että sitä olisi katsonut vielä pidemoäänkin...

Olisi kiva kuulla prosessista lisää, että miten tämä on tehty.

*
(5)
Kiitos koko työryhmälle Radixista.
Näin esityksen Mikkelissä pari vuorokautta sitten enkä pysty oikein vieläkään ajattelemaan muuta.
Mahtavaa että joku tekee älykästä ja ajankohtaista teatteria. Työn tarkkuus, läsnäolo ja voima teki vaikutuksen.
Älkää koskaan epäilkö oman taiteenne vaikutusta tai merkitystä.
Onneksi esityksiänne näkee festareilla että me muutkin pääsemme niistä nauttimaan.
Aurinkoa sydämen kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti